DE BUURTBUS: voor goedkoop vervoer tussen dorpen en kernen in de buurt. Versie 2024.

De huidige dienstregeling gaat hierbij als bijlage, de buurtbus rijdt ook op zaterdag maar wel op wat andere tijden. Zie www.bravo.info.

 

Buurtbus lijn 289 door vervoerder Arriva rijdt elk uur van het NS Station in Oisterwijk naar het Vrijthof in Hilvarenbeek en terug. In Hilvarenbeek en Oisterwijk kun je overstappen op een andere lijn van de buurtbus. De routes en tijden staan op de borden bij de eindhaltes en op enkele andere plaatsen op de route.

 

De buurtbus rijdt van maandag t/m vrijdag en vertrekt een keer per uur vanaf het NS station in Oisterwijk naar Hilvarenbeek. De reistijd is ongeveer een half uur. Zie voor de tijden de bijgevoegde dienstregeling van maandag t/m vrijdag en apart voor de zaterdag. De informatie staat ook op de borden bij het station in Oisterwijk.

 

De route: Oisterwijk: Station NS – Burg. Verwielstraat – Vloeiweg / De Vloet – Baerdijk – Groenstraat / 2College Durendael – Hondsbergselaan/ De Hondsberg – Moergestel: Kloosterlaan / bs de Vonder / Park Stanislaus– Raadhuisstraat – Schoolstraat – De Scheerman – Biest-Houtakker: Biestsestraat – Kerk – Hilvarenbeek: Diessenseweg – Vrijthof.

 

Buurtbushaltes: instappen: de buurtbus stopt eenvoudig, als u langs de route staat en uw hand opsteekt. Uitstappen: u vraagt de chauffeur te stoppen waar u op de route wilt uitstappen.

Er zijn een paar vaste halteplaatsen, waaronder het begin en eind van de bus route, met een bushaltebord waarop informatie over de lijn en de tijden. Daar komt de buurtbus zeker langs.

 

Meer informatie over de lijnen van de (buurt)bus.

Ga naar www.9292.nl. Daar vindt u alle informatie en kunt u ook uw reis plannen van buurtbus, lijndienst, maar ook van de trein (zoals op www.ns.nl ). De buurtbuslijn sluit zoveel mogelijk aan bij de gewone lijndienst van de bussen in elke plaats waar de route komt.

 

Wat kost de buurtbus?

In alle buurtbussen kunt u reizen met de OV-chipkaart.

Geen OV-kaart? Koop, zolang het nog kan, een kaartje bij de chauffeur. Een dagkaart kan ook. Daarmee kunt u met de buurtbus reizen zover en zoveel u wilt. Hebt u een OV-kaart met daltarief dan reist u na 9.00 uur met 34% korting.

Een OV-jaarkaart en een OV-studentenkaart zijn ook geldig voor de buurtbus.

 

Meer lijnen van de buurtbus vanuit Oisterwijk en Hilvarenbeek:

Buurtbus lijn 242 Hilvarenbeek – Middelbeers vv.

Buurtbus lijn 293 Hilvarenbeek Vrijthof – Bladel vv.

Buurtbus lijn 295 Hilvarenbeek Vrijthof – Goirle vv.

 

Informatie over de busdiensten van lijndienst en buurtbus zijn te downloaden van de website van www.BRAVO.nl en www.arriva.nl/brabant.

Buurtbus lijn 289 – 2024