ContourdeTwern   –  Oisterwijk | Moergestel                    website: http://www.contourdetwern.nl

Spoorlaan 82G (Tiliander)  – 5061 HD Oisterwijk  Tel. 013-5284080

Oisterwijk

Welkom op de webpagina van ContourdeTwern Oisterwijk. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Lees dan verder of kom langs bij Blokshekken 3.

Opbouwwerk Maak uw wijk mooier
Hebt u een plan of een idee om het wonen in uw buurt prettiger te maken? De opbouwwerker van ContourdeTwern kan u helpen uw plannen te realiseren. Denk aan een veilig-verkeer-actie, een opknapbeurt voor een speelplek, een buurtfeest.

Buurt aan Z! De prikkel tot leefbaarheid
Organiseer een straatbarbecue of straatontbijt, knap samen een speeltuintje op, organiseer een zeskamp, leg samen bloemperkjes aan. Kortom, organiseer iets wat buren samenbrengt en ontvang 250 euro. Buurt aan Z! is meer dan ontmoeting, het gaat om verbinding.

Mantelzorg U staat er niet alleen voor
Mantelzorgers hebben vaak langdurig de zorg voor een naaste. Dat kan soms te zwaar worden. Bedenk dan dat u bij de consulent mantelzorg terecht kunt voor emotionele en praktische ondersteuning. Via ons kunt u andere mantelzorgers ontmoeten en uw verhalen delen.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Maak het verschil voor een ander
Iedereen heeft een talent, groot of klein. Als vrijwilliger kunt u met uw talent iets xtra’s betekenen voor de samenleving. Via het steunpunt vindt u de klus die bij u past en bij de tijd die u hiervoor hebt. Het vrijwilligerspunt adviseert en bemiddelt ook naar organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Zorg bij mensen thuis
Hebt u eenmalig of kortdurend hulp nodig bij de zorg voor een chronisch zieke, iemand met dementie of iemand die gehandicapt is? En kunt u geen beroep doen op uw eigen omgeving? De medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoeken samen met u naar een vrijwilliger die bij u past en die u tijdelijk hulp kan bieden.

Klus & Dienst De handen uit de mouwen
Voor de praktische klussen is er Klus & Dienst. Bijvoorbeeld voor tuinonderhoud, dagelijkse boodschappen, kleine klusjes, hulp bij het koken, mee naar de huisarts, samen naar de markt. Lukt het u allemaal niet meer? Bel ons en wij kijken waarmee we kunnen helpen.

R-Newt Laat je talent zien
R-Newt is het jongerenwerk van ContourdeTwern. Bij ons kun je terecht als je je talenten wilt ontwikkelen of activiteiten voor jongeren wilt organiseren. En ben je in de problemen geraakt? Dan helpen wij je op de weg terug. Je kunt jongerenwerkers van R-Newt ook op straat tegenkomen. Maak eens een praatje!

Participatiewerk Meedoen als ieder ander
Mensen met een beperking maken deel uit van onze samenleving als ieder ander. Soms hebben zij en hun omgeving wel wat extra support nodig. De participatiewerker kan deze ondersteuning bieden. Wij organiseren vrijetijds-activiteiten, bieden hulp aan mantelzorgers, geven voorlichting en denken mee met het oog op integratie van deze groep.